huiddruppels

loslatenloskomenweggaan bang in de nacht, deze witte nacht, deze witte kamer, zachtgroene gordijnen een raam, druppels regen, een ruiker bloemen een vaas, de hoek een kleine lamp, geen spoken en monsters, beetje licht, straks in de ochtend weggaan, ver weg, naar de plek van monsters en engelen, als kind de trap een reis langs donkere deuren die gaapten en vastpakten, ook deze reis alleen, even bang als toen, hier geen trappen wel een kamer wel een deur, rondkijken, haar hoofd bewegen links rechts, een baan op hoofdkussen, loslatenloskomenweggaan maar ook nog vasthangen aan lijf, stil lijf, mager lijf, profiel onder dunne dekens, de monitor zacht, de regen het raam, een ruisend ritme, de baxter een druppelpatroon, haar broer zo’n uitklapbare stoel, zijn handen haar handen, zijn vingers haar vingers, zijn palm haar palm, broer grote vriendelijke reus broer, zij de fijne Mathilda, boeken, woorden, seconden, opgebruikt onbelangrijk, zijn ogen haar ogen de verpleegster de ochtend een washandje ruw snel over droge huid, dorstig canvas vol tekens markeringen, zuchtig naar zijdezachte olie, aangebracht door haar liefste geliefde, op bed, raam open, wind en gordijnen, een zondagmiddag, zijn hand de lijnen haar lichaam, haar huid druppels kippenvel, tepels stijf verschrompeld de kou de hitte alles tegelijk kijken de zijkanten strelen de binnenkant en weer terug, zalige zondige zondagen van nooit genoeg en lang geleden, ingeprent opgeslagen in huid, verder verder nog, hunker verlangen, loskomenklaarkomenweggaan en opnieuw, een ander leven een andere tijd hetzelfde lijf dezelfde leden, een bad een warm overspoelend overspelend bad, het water te warm zacht gestaag naar boven kruipen rood rimpelig vel dobberen doeberen drijven, in pyjama slaperig tussen frisse, gesteven lakens, katoen in zomer, flanel in winter, ingestopt, loslatenloskomenwegdromen blootwoelen, één voet vrij het ander gevangen, nu gevangen in lijf, oud lijf, ziek lijf, in slaapkleed omhoog tot aan magere dijen, gevangen in strak deken, spijlen omhoog, nacht, de kamer wit, de witte nacht, stil stil, zoemen machines gedachten stromen druppels van weleer, indrukken impulsen sensaties pijn, een boek haar hand, de rand van een blad, een bloedende vinger, niet snappen wel voelen, pijn in uit, binnen buiten, ver genoeg ver gedaan ver gebracht nu terug, niet lang meer, vooruit verder losser lichter vrijer, nog één haakje aan dit lijf, golven pijn duwen, spoelen over, tillen op, een vloedgolf de zeebaren, een babybaren, door een tunnel, schreeuwen, lijn doorknippen geen weg terug, vooruit verder vooruit, loslatenloskomenweggaan, druppels strelen, kussen, aaien huid, huidherinneringen komen, overspoelen haar voeten haar lijf haar hoofd loslatenloskomenweggaan.


Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: